30/11 ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΑΤΡΑ

25,00 

Σάββατο 30 Νοεμβρίου – Μονοήμερη εκδρομή: 

  • Αναχώρηση από  Νέο Ηράκλειο  & Ομόνοια
  • Κρατήσεις ισχύουν με κατάθεση προκαταβολής
  • 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε Φοιτητές και Ανέργους

 

Τηλέφωνα Κρατήσεων

2102772954 – 6941557075

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ξεκινώντας την εκδρομή μας και κάνοντας μια απαραίτητη στάση , θα φτάσουμε στην Πάτρα και την εκκλησία του Άγιο Ανδρέα πολιούχο και προστάτου της πόλεως. Θα παραμείνουμε για να προσκυνήσουμε. Ύστερα θα μεταφερθούμε στο κέντρο της Πάτρας που εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη , φαγητό και καφέ (προαιρετικά). Αναχωρούμε το απογευματάκι και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών ή Καθεδρικός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών είναι χριστιανική βασιλική εκκλησία στην ανατολική πλευρά της Πάτρας. Μαζί με την κοντινή παλαιά εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, αποτελούν έναν χώρο προσκυνήματος για Χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον πρωτόκλητο απόστολο του Χριστού, Άγιο Ανδρέα.

Η κατασκευή της βυζαντινού ρυθμού εκκλησίας ξεκίνησε το 1908 υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, τον οποίο ακολούθησε ο Γεώργιος Νομικός. Εγκαινιάστηκε 66 χρόνια αργότερα, το 1974. Λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκονται στην εκκλησία. Αποτελούνται από το μικρό δάκτυλο, μέρος του πάνω μέρους του κρανίου του Αποστόλου, και μικρά τμήματα του σταυρού στον οποίο μαρτύρησε, όλα τοποθετημένα σε ειδική λειψανοθήκη.

Το άγιο σκήνωμα του Αποστόλου δόθηκε στο ναό από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη το Σεπτέμβριο του 1964, υπό τις οδηγίες του Πάπα Παύλου Δ΄.

 

Scroll to Top