08-10/11 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

155,00 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ

 

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου – Κυριακή 10 Νοεμβρίου-  Τριήμερη εκδρομή: 

  • Αναχώρηση από Νέο Ηράκλειο & Ομόνοια
  • Κρατήσεις ισχύουν με κατάθεση προκαταβολής

Τηλέφωνα Κρατήσεων

2102772954 – 6941557075

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ

Αναχώρηση το πρωί απο Ομόνοια και Νέο Ηράκλειο για ένα πανέμορφο τριήμερο  στην πανέμορφη ‘Ηπειρο. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις και αφού περάσουμε με το Ferry Boat το Ρίο – Αντίρριο, θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη (προαιρετικά), πριν την πόλη των Ιωαννίνων, στο Μπιζάνι στο ¨Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Π.Βρέλλη¨. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας με ιδιαίτερη έμφαση στη νεότερη ιστορία της Ηπείρου. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό, καταπράσινο Μέτσοβο πασίγνωστο για την οικοτεχνία, την χειροτεχνία, τα κρασιά και τα νόστιμα τυριά του. Θα περπατήσουμε στα καλντερίμια του πιο γνωστού χωριού των Βλάχων, θα κάνουμε μια επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, θα ψωνίσουμε παραδοσιακά αγνά προϊόντα και θα απολαύσουμε τον καφέ μας και το τσίπουρο στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικά). Επιστροφή μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής στην Εγνατία οδό για την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (Palladium Hotel 3***)  και ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην πόλη. Σας προτείνουμε να περπατήσετε μέσα στο Κάστρο της πόλης  όπου θα συναντήσετε το Φετιχέ Τζαμί, τον τάφο του Αλή Πασά στο Ιτσ Καλέ και την Ακρόπολη των Ιωαννίνων με πολλά μεζεδοπωλεία και μαγαζιά για φαγητό ή και bar για ένα ποτάκι. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ – ΚΗΠΟΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τα πετρόχτιστα Ζαγοροχώρια. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τους Κήπους και τα μοναδικά πετρόχτιστα γεφύρια της περιοχής ( Γέφυρα Νούτσου- Κόκκορ, Τρίτοξο γεφύρι Πλακίδα, Γέφυρα Λαζαρίδη). Αφού απολαύσουμε την μοναδική αυτή ομορφιά θα αναχωρήσουμε για το Μονοδένδρι ένα παραδοσιακό χωριό με μια πανέμορφη πλατεία αλλά ένα απο τα μοναδικά μπαλκόνια για την Χαράδρα του Βίκου. Για να δει κάποιος αυτή την άγρια ομορφιά θα πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που ιδρύθηκε το 1413-1414. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό αλλά και για φαγητό (προαιρετικά). Το απογευματάκι πλέον φτάνουμε στα Γιάννενα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλίμνια περιοχή ή και στον πεζόδρομο για τσιπουράκια και μεζέδες.

3η ΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ –  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αφού κάνουμε  check-out περνάμε με το καραβάκι στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων (προαιρετικά), μαζί με την συνοδό μας. Εκεί θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στο Μουσείο-εξοχική κατοικία του Αλή Πασά, στο κυρίως κτήριο, όπου εκτίθενται αντικείμενα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον Αλή Πασά κατά την περίοδο δράσης του (1788-1822) και στο δεύτερο κτήριο όπου θα δείτε κειμήλια της επαναστατικής περιόδου των Ελλήνων για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού (19ος αιώνας). Στο νησί θα έχετε χρόνο να κάνετε τα ψώνια σας στα διάφορα καταστήματα του νησιού με τα παραδοσιακά γλυκά και λικέρ ή ακόμα και να αγοράσετε κάποιο κόσμημα που έχει φτιαχτεί από τους φημισμένους αργυροχρυσοχόους τεχνίτες της Ηπειρώτικης πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικά) για να τον αξιοποιήσετε ή στο νησάκι ή στην πόλη των Ιωαννίνων.  Τέλος επιβίβαση στο πούλμαν στο σημείο συνάντησης που θα μας υποδείξει η συνοδός και αναχώρηση για την Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρίου με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με Πούλμαν
  • 2 Διανυκτερεύσεις  Palladium Hotel 3***
  • 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Αρχηγός/Ξεναγός από συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

Scroll to Top